5 Tips bij het vinden van affiliates via affiliatenetwerken

5 Tips bij het vinden van affiliates via affiliatenetwerken

Affiliate marketing is effectief voor het promoten van jouw producten of diensten.

 

Maar het vinden van affiliates kan moeilijk zijn.

 

Het is vaak niet genoeg om je aan te melden bij een affiliatenetwerk.

 

Want je moet hiervoor ook nog zeer uitgebreide promotie doen.

Krijg meer bestellingen dankzij affiliates

De hoeveelheid producten en diensten die je verkoopt kan flink worden verhoogd wanneer je meer affiliates aantrekt. Hoe hoger het aantal goede affiliates welke promotie uitvoeren, hoe groter de kans dat er meer bestellingen worden geplaatst.

 

Het vinden van goede affiliates is echter niet altijd even eenvoudig. De meeste affiliatenetwerken bieden gelukkig de mogelijkheid om meer affiliates te bereiken. Daar gaat dit artikel verder op in.

Tip 1: Bekijk alle affiliates

De meeste affiliates die bij netwerken zijn aangesloten geven uitgebreide informatie over hun werkzaamheden. Je kunt hiermee uitzoeken welke affiliates het meest interessant zijn voor jouw diensten en producten. Het vinden van geschikte affiliates is hierdoor bijzonder eenvoudig.

 

De meeste netwerken tonen bijvoorbeeld de categorie waarin een affiliate actief is en de domeinnaam waarmee de affiliate actief is. Op basis van deze gegevens kun je kijken of deze affiliate interessant is om voor jullie website promotie uit te voeren.

 

Bekijk daarom het gehele aanbod van affiliates en filter vervolgens op basis van de markt of niche waarin deze affiliates actief zijn.

 

Het is hierbij ook van belang dat je de website(s) van deze affiliates bekijkt, om zo uit te zoeken of de website inderdaad gerelateerd is aan de diensten en producten die jullie aanbieden. Vervolgens kun je communiceren met deze affiliates door hen vanuit het affiliatenetwerk een bericht te sturen of het e-mailadres via hun website op te zoeken.

Tip 2: Start speciale promoties

Het is van belang om veel naamsbekendheid te creëren binnen het affiliatenetwerk. Zorg er daarom voor dat affiliates regelmatig jouw bedrijfsnaam voorbij zien komen. Dit kun je onder andere doen door speciale promoties op de affiliatenetwerken te starten.

 

Deze promoties worden extra uitgelicht onder de affiliates die binnen dit netwerk actief zijn. Promoties worden bijvoorbeeld weergegeven in het dashboard van deze affiliates, worden vermeld in nieuwsbrieven die het netwerk verzendt en kunnen bij sommige netwerken ook extra worden uitgelicht op de website zelf.

 

Door middel van speciale promoties kun je ontzettend veel naamsbekendheid genereren. Je kunt bijvoorbeeld een promotie starten waarbij affiliates van het netwerk voor korte tijd 10% meer affiliate-inkomsten kunnen genereren. Dit trekt nieuwe affiliates aan en zorgt dat affiliates jullie producten en diensten zullen promoten.

 

En wanneer je de eenmalige ervaring kunt omzetten naar een toekomstige samenwerking dan biedt dit alleen nog maar meer voordelen.

Tip 3: Zet de huidige affiliates in

Affiliates die actief jouw producten en diensten promoten kunnen een geschikt middel zijn om andere affiliates te vinden. De kans is groot dat deze affiliates actief zijn op fora en in communities waar andere affiliates actief zijn. Benader de huidige affiliates daarom met de vraag of zij andere geschikte affiliates kennen.

 

Dit zorgt niet alleen voor een goed beeld van de hoeveelheid affiliates die je kunt aantrekken, maar toont de huidige affiliates ook direct dat je bereid bent persoonlijk contact met hen te leggen. Relaties met affiliates zijn altijd belangrijk; vooral wanneer deze affiliates zich hard inzetten om voor meer affiliate-inkomsten te zorgen. Tenslotte ben je hiervan zelf ook afhankelijk.

 

Je kunt ook een afspraak met de affiliate maken: voor iedere affiliate die zij aanbrengen ontvangen zij een specifiek bedrag. Of je spreekt af dat zij een percentage krijgen van het bedrag dat de nieuwe affiliate verdient. Uiteindelijk zal dit ertoe leiden dat je meer affiliates aantrekt en dat de huidige affiliates zich sterk zullen inzetten om meer affiliates door te verwijzen.

Tip 4: Bekijk andere adverteerders

Je kunt op affiliatenetwerken zeer eenvoudig bekijken welke andere adverteerders er actief zijn. De kans is groot dat enkele concurrenten ook van dit platform gebruik maken. Je kunt de affiliates van deze concurrenten met de volgende strategie bereiken:

 

Ga na welke concurrenten er op de website actief zijn en kijk wat voor advertentiemateriaal zij aan affiliates aanbieden. Het is vooral prettig als deze concurrenten advertentiebanners gebruiken, omdat dit het proces aanzienlijk zal versnellen.

 Meer affiliates vinden met Google Image Search

Kopieer de URL van de advertentiebanner en plaats deze vervolgens in de Reverse Image Search van Google. Je krijgt dan vrijwel alle websites te zien die deze banner op de website hebben staan. Dit biedt direct een duidelijk overzicht van affiliates die promotie uitvoeren voor jouw concurrenten.

Meer affiliates vinden dankzij Google Image Search

Sommige concurrenten hebben op dit moment al honderden affiliates. En je kunt al deze affiliates eenvoudig bereiken dankzij de Reverse Image Search. De kans is groot dat deze affiliates ook jouw producten en diensten willen promoten, omdat zij al succes hebben met de producten en diensten van jouw concurrenten.

 

Vervolgens kun je deze websites benaderen met de vraag of zij ook jouw banners op de website willen plaatsen. Stuur overtuigende argumenten waarom de affiliate voor jou moet kiezen en niet voor de concurrent. Geef bijvoorbeeld aan dat jullie commissie aanzienlijk hoger is, jullie bestellingen binnen kortere tijd goedkeuren of betere bonussen hebben wanneer zij voor een groot aantal bestellingen of leads zorgen.

Tip 5: Praat mee op het forum

Een groot aantal affiliatenetwerken heeft een eigen forum. Zowel affiliates als adverteerders kunnen op dit forum tips met elkaar delen, elkaar wijzen op speciale promoties en kennis met elkaar maken. Dit is ideaal om meer affiliates aan te trekken, omdat een groot aantal affiliates zeer actief is op deze fora.

 

Meng je daarom op de fora waar deze affiliates actief zijn. Geef duidelijke adviezen hoe affiliates meer uit hun websites kunnen halen en verwijs regelmatig naar jullie eigen promoties. Door duidelijke informatie aan deze affiliates te geven, vergroot je de kans aanzienlijk dat zij jouw diensten en producten zullen promoten.

 

Deze fora zullen helpen de naamsbekendheid van jouw bedrijf te vergroten. Affiliates die binnen jullie markt actief zijn zullen erop gewezen worden wat jullie aanbieden en zullen hierdoor sneller kiezen om deze diensten en producten te promoten. Neem dus deel aan discussies op deze fora en trek zo regelmatig nieuwe affiliates aan.

Help anderen meer affiliates te vinden

Heb je zelf aanvullende tips waardoor bedrijven sneller meer affiliates kunnen vinden? Deel deze dan in de reacties onder dit artikel.

 

Wil je een vraag stellen over het aantrekken van affiliates via affiliatenetwerken? Dan kun je een reactie onder dit artikel plaatsen. Wij beantwoorden jouw vragen graag.