5 Bewezen manieren om het bereik van tweets met 200% te vergroten

5 Bewezen manieren om het bereik van tweets met 200% te vergroten

Je wilt Twitter zo effectief mogelijk inzetten.

 

Maar ondertussen wil je ook zo veel mogelijk tijd besparen.

 

Het is daarom van belang om het bereik van tweets te maximaliseren.

 

Er zijn enkele tactieken om hiervoor te zorgen.

1. Tweet op het juiste moment

Je wilt dat de tweet door zo veel mogelijk volgers gezien wordt. Tenslotte zijn de volgers de enige die de tweet kunnen retweeten en het bereik van de tweet kunnen verbeteren.

 

Het is van belang om zo veel mogelijk volgers te kunnen bereiken, omdat de tweet anders minder vaak gedeeld zal worden.

 

Je moet dus weten wanneer jouw Twitter-volgers online zijn, zodat je op deze momenten een tweet kunt inplannen. Gelukkig zijn er tools en data die helpen om uit te zoeken op welke momenten de doelgroep nu echt actief is.

 

Beste tijd uitzoeken met Tweriod

Tweriod helpt om uit te zoeken op welke momenten jouw doelgroep actief is op Twitter. Deze tool kijkt naar de tijd waarin de laatste 200 tweets van iedere volger zijn geplaatst. Op basis daarvan kan het bepalen hoe laat deze volgers over het algemeen actief zijn.

 Bereik tweets maximaliseren met Tweriod

De data die je uit Tweriod haalt helpt om de tweets beter in te plannen. Je kunt vervolgens een tool zoals Buffer gebruiken om de tweets op deze specifieke tijden in te plannen. Zo benader je de doelgroep altijd op het juiste moment.

 

12:00-13:00 is een actief moment om te tweeten

Uit onderzoek van Buffer blijkt dat de meeste tweets tussen 12:00 en 13:00 worden geplaatst. Buffer analyseerde maar liefst 4.8 miljoen verschillende tweets en keek bij iedere tweet naar de tijd waarop deze geplaatst is.

 

Deze data gaf een duidelijk inzicht in de juiste momenten om een tweet te plaatsen. Zo kun je bedenken dat de meeste mensen rond dit tijdstip online zijn. Dit zou kunnen betekenen dat een groot aantal Twitter-gebruikers dus ook jouw tweet zullen zien.


Maar daar staat tegenover dat er op dit moment gigantisch veel tweets worden geplaatst en het dus moeilijk is om jouw tweet goed zichtbaar te maken. De feed van Twitter-gebruikers staat op dat moment het meest gevuld en jouw tweet strijdt mee om op de feed te komen.

2. Zoek naar influencers

Influencers binnen jouw markt kunnen helpen om tweets verder te verspreiden. Tenslotte hebben deze influencers een specifiek publiek op Twitter, dus is de kans groter dat veel mensen binnen jouw doelgroep de tweet zien.

 

Je kunt op basis van de aard van jouw tweet op zoek gaan naar influencers binnen een markt. Ga hiervoor eerst op zoek naar content die sterk gerelateerd is aan de tweets die jij gaat publiceren.

 

Influencers zoeken via content met Topsy

Topsy biedt een overzicht van de Twitter-gebruikers die specifieke content hebben gedeeld. Je kunt een URL in de tool invoeren en je krijgt vervolgens een lijst met gebruikers die deze content hebben getweet.

 

Bij de gebruikers met een groot aantal volgers wordt weergegeven dat deze ‘Highly influential’ zijn. Dit zijn de gebruikers die je moet bereiken om het bereik van jouw tweets te verbreden.

 Bereik tweets maximaliseren met Topsy

Stuur deze Twitter-gebruikers een bericht of e-mail waarin je aangeeft dat je bepaalde content hebt gedeeld op Twitter. Wanneer de content ook echt interessant is, dan zullen ze het ook weer sneller met hun eigen volgers delen.

3. Gebruik hashtags voor 55% meer retweets

Uit een onderzoek van Dan Zarella blijkt dat hashtags voor meer retweets zorgen. Hashtags geven aan waar een tweet over gaat of geven tweets een specifiek onderwerp.

 

Door hashtags te gebruiken kom je bijvoorbeeld op feeds van deze hashtag. Maar de tweets vallen ook beter op, omdat er meer gekleurde tekst in de tweets voorkomt.

 

Het is echter niet nodig om zo veel mogelijk hashtags in een tweet te gebruiken. Dit kan ertoe leiden dat de tweet minder vaak gedeeld wordt, omdat gebruikers het als SPAM kunnen ervaren. Bovendien kan de tweet natuurlijk maar 140 tekens lang zijn.

 

Gebruik aanhalingstekens in de tweets

Uit ditzelfde onderzoek bleek bovendien dat het gebruik van aanhalingstekens en quotes ertoe leidt dat de tweets vaker worden gedeeld. Dit leidt gemiddeld tot 30% meer retweets.

 

Je kunt op Twitter bijvoorbeeld quotes van bekende mensen delen, maar ook quotes die binnen jouw markt spelen delen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een quote uit een artikel dat je recentelijk hebt gepubliceerd.

4. Vraag om hulp voor 170% meer retweets

Dan Zarella onderzocht ook de data achter het vragen om retweets en hulp in Twitter-berichten. Je kunt een deel van de 140 tekens van een tweet gebruiken om jouw volgers te vragen de tweet verder te delen.

 

In dit onderzoek zijn verschillende soorten oproepen om actie te ondernemen onderzocht. Zo werd er ook gekeken naar het verschil in retweets tussen ‘Please retweet’ en ‘Retweet’.

 

Onderstaande afbeelding geeft weer welke woorden ertoe leiden dat volgers en andere gebruikers sneller retweeten. De data is vergeleken met tweets die helemaal geen oproep bevatten.

 

Uit de data blijkt bijvoorbeeld dat vriendelijk vragen om hulp zorgt voor 170% meer retweets dan tweets zonder oproep. Daarbij leidt vriendelijk vragen om een retweet tot 140% meer retweets.

5. Gebruik een afbeelding voor 35% meer retweets

Twitter onderzoekt ook regelmatig data van tweets. In dit onderzoek is gekeken naar het effect van afbeeldingen als tweets. Uit dit onderzoek blijkt dat het gebruik van afbeeldingen gemiddeld voor 35% meer retweets zorgt.

 

 

Dit kan onder andere het gevolg zijn van het feit dat de tweet aanzienlijk beter opvalt wanneer er ook een afbeelding wordt bijgeplaatst. Omdat de tweet dan 3 tot 4 keer zo hoog is, zullen meer mensen de tweet zien.


Je kunt de afbeelding natuurlijk ook weer gebruiken om te vragen of mensen de tweet willen delen. Door een kleine tekst aan de afbeelding toe te voegen, zoals ‘Deel dit alsjeblieft’, kun je het bereik van tweets nog verder vergroten.

Plaats jouw eigen tactieken

Heb je zelf een goede tactiek waarmee je het bereik van Twitter-berichten kunt maximaliseren? Plaats deze dan in de reacties van dit artikel.


Wil je een vraag stellen over het maximaliseren van het bereik van jouw tweets? Laat dan een reactie achter.

Online marketing tips die jou helpen groeien

Online marketing tips die jou helpen groeien

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week tips die helpen om meer leads te genereren en klanten aan te trekken.

Je ontvangt iedere week nieuwe tips