7 Soorten software om landingspagina’s te maken

7 Soorten software om landingspagina’s te maken

Een landingspagina moet zoveel mogelijk resultaat opleveren.

 

Maar het is lastig om deze vanaf de basis samen te stellen.

 

Gelukkig zijn er online tools om landingspagina’s te maken.

 

Maar iedere tool heeft weer andere voor- en nadelen.


In dit artikel vind je 7 tools waarmee je landingspagina’s kunt maken en een zo hoog mogelijke conversie kunt behalen.

Landingspagina maken met Unbounce

Unbounce richt zich op – zoals de naam al doet vermoeden – het verlagen van de bounce rate. Je wilt dat de meeste bezoekers die op de landingspagina komen uiteindelijk klant worden. De tool helpt om via een drag-en-drop-module nieuwe landingspagina’s samen te stellen.

 •  

   

  Splittesting

  Je wilt bijvoorbeeld eenvoudig kunnen testen wat de beste headline op de landingspagina is.

 • Leadgeneratie

  Er zijn in de drag-en-drop-module opt-in-formulieren beschikbaar. Je kunt deze eenvoudig aan de pagina toevoegen en op de meest primaire locaties op jouw landingspagina neerzetten.

 • Linken met CRM

  Vanuit de landingspagina’s moeten e-mailadressen doorgevoerd worden naar een CRM of database. De opt-in forms zijn eenvoudig te koppelen met systemen zoals Salesforce, Hubspot en andere CRM-tools.

 • Responsive design

  Een mobiele versie van een webpagina is tegenwoordig onmisbaar. Je kunt voor nieuwe landingspagina’s ook direct de responsive versie samenstellen.

 • Tientallen elementen toevoegen

  Door middel van de drag-en-drop-module kunnen allerlei elementen aan de landingspagina’s worden toegevoegd. Denk hierbij aan video’s, tekst, afbeeldingen, maar ook knoppen, recensies van klanten, logo’s van klanten waarvoor je hebt gewerkt en nog veel meer.

 • Beveiligde verbinding

  Alle landingspagina’s die met Unbounce worden gemaakt zijn automatisch voorzien van een SSL-certificaat. Je host de landingspagina dus vanuit een goed beveiligde externe server waardoor je zeker bent dat de informatie die bezoekers invoeren ook veilig is.

 • Snel meerdere versies maken

  Je kunt per landingspagina niet alleen snel een splittest met tekst opzetten, maar ook met andere elementen. Zo kun je de volgorde van de landingspagina testen, uitzoeken welke afbeeldingen de meeste leads opleveren en ook de kleur van de landingspagina’s aanpassen.

 • Dynamische tekstelementen

  Het opzetten van landingspagina’s die met Google Adwords zijn verbonden kost veel tijd. Met Unbounce kun je dynamische tekstelementen opzetten, zodat je niet voor iedere advertentie een nieuwe landingspagina hoeft in te stellen. De landingspagina neemt automatisch de kernwoorden vanuit de advertentie over.

Voordelen van Unbounce

 • Meer dan 35 voorgemaakte templates
 • Eenvoudig splittests opzetten
 • Gratis 30 dagen proberen
 • Zonder programmeerkennis een landingspagina maken
 • Met programmeerkennis toch eenvoudig elementen aanpassen

 

Nadelen van Unbounce

 • Best converterende landingspagina’s worden niet automatisch vaker getoond

 

De prijsLandingspagina maken met Unbounce - prijzen

Landingspagina maken met Lander

Lander maakt het mogelijk landingspagina’s te maken die bijvoorbeeld betaalmodules bevatten. Zo kun je bezoekers ook eenvoudig omzetten in klanten. De tool heeft daarbij nog aanvullende mogelijkheden.

 • Tientallen templates

  Of je nu een mobiele app gaat lanceren of e-mailadressen wilt verzamelen, met Lander maak je een uitgebreide landingspagina om bezoekers om te zetten naar leads. Je kunt kiezen uit simpele landingspagina’s met een opt-in en afbeelding, maar bijvoorbeeld ook uit ‘Coming Soon’-landingspagina’s waar mensen met interesse alvast hun e-mailadres kunnen invullen.

 • Drag-en-drop-module

  Net als de meeste andere landingspagina-tools biedt Lander een drag-en-drop-module. Je sleept de elementen die je op de landingspagina wilt zetten eenvoudig naar de gewenste plek. Vervolgens pas je per element de inhoud aan, zoals kleur, afbeeldingen en tekst.

 • Splittesting

  Er zijn tientallen elementen om te splittesten en Lander maakt het voor ieder element eenvoudig meerdere versies te maken. De uiteindelijke resultaten, zoals de leadconversie, wordt gemeten. Zo kun je de landingspagina’s steeds verder optimaliseren.

 • Betaalmodule toevoegen

  Vanuit de landingspagina direct betalingen laten uitvoeren? Je kunt bij Lander een betaalmodule op de pagina zetten welke Paypal-betalingen mogelijk maakt. Zo kan iedere bezoeker betaalde whitepapers downloaden, kaartjes kopen of een abonnement afnemen. Integratie met iDeal is echter niet mogelijk zonder handmatige codeerwerk.

 • Responsive design

  Van iedere landingspagina die je maakt kan ook een mobiele versie worden ontworpen. Zo zet je ook de mobiele gebruikers die op de pagina terechtkomen om naar een lead of klant. Het is ook mogelijk om landingspagina’s te maken die uitsluitend op mobiele bezoekers gericht zijn.

Voordelen van Lander

 • Snel landingspagina’s met betaalmodules online zetten
 • Duidelijk inzicht in de best presterende landingspagina’s

 

Nadelen van Lander

 • Extra’s, zoals koppelingen met iDeal, vereisen programmeerkennis

 

De prijsLandingspagina maken met Lander - prijzen

Landingspagina maken met Instapage

Bij Instapage maak je in zeer korte tijd een landingspagina. De meeste tools vereisen nog enige leercurve, maar bij Instapage kun je al binnen 15 tot 30 minuten een landingspagina live hebben. Daarbij komen allerlei aanvullende mogelijkheden, zoals de koppeling met allerlei marketing automation-tools.

 • Meer dan 80 templates

  Instapage biedt standaard templates aan, welke je vervolgens handmatig naar wens kunt aanpassen. Je hoeft dus niet met drag-en-drop-modules te werken, maar kunt direct vanuit een template een eigen versie opstellen. Dit biedt geen uitgebreide mogelijkheden, maar versnelt wel het proces om een landingspagina te maken.


  Er zijn landingspagina’s voor leadgeneratie, om mensen door te laten klikken naar andere pagina’s en bedank-pagina’s (die je toont nadat iemand zich heeft ingeschreven).

 • Werkt met WordPress

  Je kunt de landingspagina’s die je met Instapage hebt aangemaakt direct in WordPress zetten. Dit is een bijzonder eenvoudige manier om de landingspagina’s snel online te krijgen, want je hoeft geen programmeerkennis te hebben.

 • Splittesten

  Net als andere tools voor landingspagina’s, kun je met Instapage eenvoudig splittests opzetten. Je kunt vrijwel alle elementen op de landingspagina splittesten, inclusief tekst, video’s, reviews van klanten en de afbeeldingen op de landingspagina.

 • Integreer met marketing automation

  Marketing automation is een van de belangrijkste onderdelen om jouw website succesvol te maken. Je kunt hier ontzettend veel tijd mee besparen. Instapage kan een koppeling maken met tientallen verschillende tools voor marketing automation, zoals e-mailsoftware en CRMs.

 • Gratis versie

  Je kunt Instapage eenmalig gratis proberen. Voor nieuwe gebruikers is er een gratis pakket waarmee je 1 landingspagina kunt aanmaken.

Voordelen van Instapage

 • Snel een nieuwe landingspagina online
 • Eenvoudig een splittest opzetten
 • Integreren met automation software
 • Gratis te proberen

 

Nadelen van Instapage

 • Specifieke aanpassingen in de code zijn moeilijk door te voeren

 

De prijs

Landingspagina maken met InstaPage - prijzen

Landingspagina maken met Leadpages

Deze software richt zich specifiek op het genereren van meer leads. Leadpages heeft een uitgebreide community waardoor er steeds meer nieuwe templates verkrijgbaar zijn. De tool heeft diverse mogelijkheden die leadgeneratie een stuk eenvoudiger maken, zoals opt-in pop-ups.

 • Veel templates

  Leadpages heeft een speciale Marketplace waar inmiddels een groot aantal templates worden aangeboden. De templates worden niet alleen door Leadpages ontworpen, maar ook door leden van het platform. Er is dus een gigantisch aanbod aan templates, gericht op landingspagina’s om leads te genereren.


  Je kunt de landingspagina’s sorteren op de leadconversie die men hiermee gemiddeld behaalt. Dit is bijzonder handig om direct een goed presterende landingspagina op te zetten.

 • Snel een landingspagina online

  Dankzij de vooraf gemaakte templates is het opzetten van een landingspagina voor leadgeneratie erg eenvoudig. Je hoeft de elementen op de landingspagina alleen maar aan te passen en kunt deze vervolgens direct online zetten.

 • Direct naar jouw website

  De landingspagina’s kunnen vanuit Leadpages naar Facebook, WordPress en jouw eigen server worden overgezet. Je hebt de landingspagina dus binnen enkele seconden online en kunt vanaf dat moment verkeer naar de landingspagina sturen.

 • Pop-ups

  Je kunt een leadgeneratie pop-up tonen wanneer gebruikers op specifieke links klikken of op het punt staan de pagina te verlaten. Dit is een opvallende box waarin zij hun e-mailadres kunnen achterlaten. Wanneer de bezoeker al eerder een e-mailadres heeft achtergelaten in een pop-up van Leadpages op jouw website, dan zal het e-mailadres al automatisch zijn ingevuld. De bezoeker hoeft dus uitsluitend op de call-to-action-knop te klikken.

 • Koppelen met marketing automation

  Je kunt met Leadpages de nieuwe leads automatisch toevoegen aan e-maillijsten of aan het CRM. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om leads bij te houden, omdat je deze normaal vaak eerst handmatig aan een database moet toevoegen. Je kunt onder andere verbinden met MailChimp en HubSpot.

 • Splittesten

  De elementen die je op de landingspagina gebruikt zijn ook eenvoudig te splittesten. Je maakt in korte tijd meerdere versies van een landingspagina en past teksten aan of wijzigt afbeeldingen. Zo kun je op iedere webpagina exact zien wat de beste resultaten oplevert. De resultaten van splittesting kunnen eenvoudig via het dashboard van Leadpages worden bekeken.

 • Gehost op een externe server

  De landingspagina kan eventueel op een externe server worden gehost. Leadpages maakt gebruik van Google Cloud Hosting. Dit verlaagt de laadtijd van de landingspagina aanzienlijk en helpt om de conversie zo hoog mogelijk te houden.

Voordelen van Leadpages

 • Templates sorteren op behaalde conversie
 • Landingspagina binnen 5 minuten online
 • Handige koppelingen met marketing-tools

 

Nadelen Leadpages

 • Maandelijks bedrag en aanvullende kosten voor templates

 

De prijs

Landingspagina maken met Leadpages - prijzen

Landingspagina’s maken met LeadSquared

LeadSquared gaat een stuk verder dan de gemiddelde tool om landingspagina’s te maken. De tool biedt talloze aanvullende opties die leadgeneratie een stuk eenvoudiger maken. LeadSquared helpt om de leads echt om te zetten in klant en heeft tientallen standaard add-ons om dit proces te verbeteren.

 • Leads genereren

  De landingspagina’s zijn op te stellen met de vooraf opgestelde templates. Er zijn tientallen verschillende templates verkrijgbaar, welke zich allen specifiek richten op het genereren van leads.

 • Drag-en-drop-module

  Net als de meeste andere tools, beschikt LeadSquared voor het maken van landingspagina’s over een module waarin je de verschillende elementen naar de gewenste plek kunt slepen. Dit maakt het mogelijk om in korte tijd een unieke landingspagina samen te stellen.

 • Conversie meten

  Je kunt op de landingspagina eenvoudig meten welk verkeer de meeste conversies oplevert. Er wordt per verkeersbron gekeken hoeveel bezoekers er op de pagina zijn gekomen en hoeveel hiervan uiteindelijk een lead werden. Zo kun je de verkeersbronnen optimaliseren en meer leads genereren.

 • Houd leads bij

  LeadSquared maakt geen koppeling tussen landingspagina’s, leads en marketing automation, maar is de alles-in-één oplossing hiervoor. Je kunt via de tool bijvoorbeeld lead nurturing uitvoeren, zodat je klanten regelmatig kunt bereiken. Daarbij wordt ook automatische lead scoring aangeboden. Zo weet je altijd wat het juiste moment is om contact op te nemen met deze lead.

 • Responsive design

  De templates die door LeadSquared worden aangeboden zijn volledig responsive. Je kunt dus ook mobiele gebruikers omzetten naar leads. Het is daarbij mogelijk om het telefoonnummer van deze leads te verkrijgen, door hiervoor een extra veld aan de opt-in toe te voegen.

Voordelen van LeadSquared

 • Een alles-in-één oplossing voor alles omtrent leadgeneratie
 • Groot aanbod aan (responsive) templates
 • Handig voor bedrijven met 5+ werknemers
 • Marketing automation-koppelingen mogelijk

 

Nadelen LeadSquared

 • Geen splittesting
 • Weinig mogelijkheden tot handmatige code-aanpassingen

 

De prijsLandingspagina maken met Leadsquare - prijzen

Landingspagina maken met WishPond

WishPond richt zich vooral op landingspagina’s die via wedstrijden en promoties meer leads moeten genereren. Het is bijzonder eenvoudig om een landingspagina hiervoor aan te maken en deze bijvoorbeeld op social media te integreren.

 • Snel korte landingspagina’s opzetten

  Omdat WishPond zich specifiek op deze soort landingspagina’s richt, vind je uitsluitend short form-landingspagina’s in de tool. Deze bevatten een veld voor een afbeelding, een inschrijfformulier en wat aanvullende informatie.

 • Direct online zetten

  Je kunt de landingspagina’s direct vanuit WishPond op jouw domein installeren of integreren op jouw Facebook-pagina. Dit maakt het gebruik van een geoptimaliseerde landingspagina en het opzetten van contests aanzienlijk sneller.

 • Responsive designs

  De templates die door WishPond worden aangeboden, zijn vrijwel allemaal responsive. Het is dus een ideale tool om mobiele wedstrijden op te zetten.

 • Geen code nodig

  De landingspagina’s worden door middel van een eigen module opgezet. Je kunt zelf aangeven waar specifieke onderdelen van de landingspagina moeten komen. Het is dus niet nodig om zelf handmatig onderdelen te coderen.

 • SEO-vriendelijke landingspagina’s

  De landingspagina’s zijn dusdanig gecodeerd dat Google alle informatie op de webpagina zeer eenvoudig kan crawlen. Google ziet zo direct waar de landingspagina overgaat en zal deze ook beter opnemen in de zoekresultaten.

 • Snelle laadtijden

  De landingspagina’s staan opgeslagen op de externe server van WishPond. De pagina’s worden hierdoor bijzonder snel geladen, zelfs wanneer je afbeeldingen van zeer hoge kwaliteit gebruikt. De kans dat mensen de website vroegtijdig verlaten is hierdoor aanzienlijk kleiner.

 • Splittesten

  Je kunt de elementen die je op de landingspagina zet ook erg eenvoudig splittesten. Zo maak je meerdere versies van de landingspagina en verbeter je steeds verder de conversie.

Voordelen van WishPond

 • Snel wedstrijden en promoties opzetten
 • Eenvoudig koppelen met e-mailmarketingsoftware
 • In een handomdraai een landingspagina op Facebook

 

Nadelen van WishPond

 • Het is moeilijk lange landingspagina’s te maken

 

De prijs

Landingspagina maken met WishPond - prijzen

Landingspagina maken met KickoffLabs

Wanneer je een landingspagina wilt maken om een groot aantal mensen te bereiken, dan is KickoffLabs al snel de beste oplossing. De landingspagina’s zijn er specifiek op gericht om vanuit de huidige leads meer nieuwe leads aan te trekken – het is dus een vorm van virale marketing voor leadgeneratie.

 • Conversiegerichte templates

  De templates van KickoffLabs bieden wat betreft visuele elementen weinig nieuws. Deze zien er erg standaard uit. Maar de templates bevatten wel de belangrijkste elementen die je op een dergelijke landingspagina wilt hebben: een opt-in formulier, een referentie tracker en ook social media-knoppen.

 • Snel viraal gaan

  De landingspagina’s richten zich niet op de traditionele vorm van leads genereren, maar kijken vooral naar de mogelijkheden voor bestaande klanten en leads om zo meer leads te genereren. De elementen op de landingspagina zijn erop gericht om ‘referrals’ te krijgen, dus het netwerk van leads proberen te benaderen om zo nieuwe leads aan te trekken.

 • Geen drag-en-drop module

  De templates die KickoffLabs aanbiedt zijn niet als drag-en-drop verkrijgbaar, maar kunnen gewoon direct naar wens worden ingevuld. Je past de tekst en afbeeldingen op de pagina aan, stelt de opt-in samen en kunt de landingspagina direct publiceren.

 • Splittesten

  Het testen van verschillen in de elementen of zelfs hele andere pagina’s is zeer eenvoudig. Zo kun je zorgen dat er vaker gedeeld wordt en dat meer mensen zich inschrijven. Uiteindelijk resulteert dit in meer leads. De analytics achter KickoffLabs geven duidelijk aan welke landingspagina uiteindelijk de grote winnaar is. Je kunt hier bijvoorbeeld kijken naar de conversie wat betreft inschrijvingen, maar ook welke elementen het sterkst aanzetten om de website met meer mensen te delen. Je kunt een test laten draaien om te zorgen dat de beste landingspagina uiteindelijk bij iedere bezoeker wordt getoond.

 • Referentieprogramma opzetten

  De tool maakt het mogelijk om leads te belonen voor het aantal leads dat zij doorsturen. Zo kun je bij een X aantal leads een gratis whitepaper weggeven, een kortingscode toesturen of zelfs een product gratis weggeven. Deze elementen zijn eenvoudig door te voeren en je kunt leads die mensen hebben gerefereerd op basis van het aantal referenties specifieke mailberichten sturen.

 • Responsive pagina’s

  De landingspagina’s van KickoffLabs zijn allen responsive. Het is dus erg eenvoudig om ook via mobile verkeer een grote groep potentiële leads aan te spreken. De elementen die op de landingspagina staan worden netjes overgenomen naar de mobiele versies.

Voordelen van KickoffLabs

 • In korte tijd een virale landingspagina online
 • Splittesten wat het beste werkt
 • Bijhouden wie de beste referenties binnenhalen
 • Leads belonen op basis van referenties
 • Eenvoudig referral- en viral marketingcampagnes opzetten

 

Nadelen van KickoffLabs

 • Geen – na contact gehad te hebben met de ontwikkelaar van KickoffLabs kunnen wij alleen maar zeggen dat deze tool echt alles heeft wat je nodig hebt om een landingspagina te maken, viral te gaan en leads te genereren

 

De prijs

Landingspagina maken met KickOffLabs - prijzen

Vragen over landingspagina’s maken?

Heb je vragen over hoe je een landingspagina kunt maken of welke tool het beste is in jouw situatie? Plaats deze dan onder dit artikel.

 

Kun je aanvullende tips bedenken voor het maken van een landingspagina? Dan kun je deze delen onder dit artikel.

Online marketing tips die jou helpen groeien

Online marketing tips die jou helpen groeien

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere week tips die helpen om meer leads te genereren en klanten aan te trekken.

Je ontvangt iedere week nieuwe tips